Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Bulunduğu bölgede dînî eğitimin merkezi olan, milli, ahlakî ve yüksek moral değerlere sahip yapıcı bir eğitim anlayışıyla, insanî unsurları ve yeni teknolojileri eğitimin her alanında uygulayan ve hayata çok yönlü bakabilen, dini ve estetik değerleri önemseyen, geleceğe yönelik planlama yapabilen bir eğitim ortamı oluşturmaktır.

Misyon: İnanç, ahlâk, zihin, duygu, beden ve ruh bakımından dengeli ve sağlıklı, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, Türk Milleti’nin; dînî, millî, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, dînini,vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve doğal yaşama saygılı, teknolojik yeniliklere açık, çağı okuyabilen, sorumluluklarının bilincinde, kendine güvenen ve başkalarına saygılı, hoşgörü sahibi bireyleri hayata ve geleceğe hazırlayan başarılı bir eğitim sunmaktır.

Başarılar:

Saatler: 08.00-15.50
Isınma: kaloriferli
Yabancı Dil: İngilizce-Arapça
Lojman: 16 - 4 katlı kaloriferli 8 daireden oluşan 23 blok lojman vardır
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2015 yılında Üniversiteye 60´ın üzerinde öğrenci yerleştirdik.
Sportif Etkinlikler: Voleybol-Güreş-Masatenisi-Hentbol gibi bir çok branşta iller arası turnuvalarda okulumuz temsil edilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Belgesel çekimleri - Kısa filmler - Ebru çalışmalarımız - Enstrüman eğitimleri -Paneller - Tiyatro....
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus

WEB - https://erzincanaihl.meb.k12.tr